MICHAELA FORNI KRÖNIKA


Människan som kan sätta ord på saker och ting är verkligen Michaela Forni, avgudar hennes texter nå enormt. Tryck HÄR för att läsa hennes underbara krönika.

MUSIKTIPS

 
Har gått på repeat några antal gånger, diggar den faktiskt!

DEN PERFEKTA KAVAJEN

 
499:- från Lindex, skulle inte vara dumt att äga denna. Så fina detaljer.

THANK GOD IT'S FRIDAY


Hallå där! Välkommen fredag, du är väldigt behövlig. Just nu befinner jag mig hos pappa där jag ska tillbringa kvällen vilket skall bli väldigt skönt. Ska bara ligga och läsa, tända ljus, och bara mysa i min ensamhet. Jag är en sådan människa som bara måste ha kvalitetstid med mig själv ibland, sådant är väldigt viktigt. Hoppas ni alla andra får en underbar helg! Kram på er!

ROUTE 84

Jag och Oscar spenderade våran middag på Route 84 idag, satt perfekt! Nu ska jag hoppa i sängen för en ny dag imorgon! Pussar och kramar


VÄRLDENS GODASTE DOFTER

Mums


SENASTE


ONSDAG 28/8-2013

Har haft en skön dag idag började tidigt dock men slutade tidigt med. Ikväll väntas det hockey premiär här i Hudiksvall, jag och Nelly kommer sitta bänkade. Hoppas ni alla andra haft en bra dag!


DAGENS

Idag tog jag långklänning, tycker det är så skönt att skippa gå i jeans ibland. Sitter på religion nu iallafall, hoppas ni har en bra dag!!


FOLLOW ME ON INSTAGRAM

 
Senaste bilderna från min INSTAGRAM om du är intresserad av att följa mig så heter jag: jonssonvictoria 

SKAPA DIN EGEN ALMANACKA

 
 
Nu när skolan har dragit igång kan det vara till en stor hjälp att ha en almanacka vid sidan om som kan hjälpa en på traven när man har det fullt upp. Jag vill verkligen ha en almanacka men aldrig funnit en fin, men hittade en sida på internet där man kunde designa sin egen almanacka precis hur man vill. Här är två exempel på hur min almanacka skulle se ut, för att själv designa en egen almanacka tycker jag ni trycker -HÄR-

NEW IN

 
+ Jackan från Zara som jag inte fick någon rättvis bild på, den dyker upp senare! 
+ NK té, mums! 
+ ett svart skärp från Kappahl
 

STOCKHOLM MED MIN KÄRA OSCAR

 
Fredag: Åkte från Hudiksvall vid halv sju tiden på morgonen och kom fram vid halv elva tiden typ, gick runt på stan och kikade och sedan checkade vi in på hotellet och gjorde oss iordning för då hade Oscar överraskning på G. Överraskningen var att vi skulle på Gröna Lund och vara där hela kvällen också spelade Magnus Uggla, så jag blev super glad och där kan jag säga att vi spenderade hela fredagskvällen.
 
Lördag: Vaknade och gick till den efterlängade hotellfrukosten och njöt av den, därefter gjorde vi oss iordning för stan hela dagen! På lördag kväll hade jag bestämt att bjuda ut Oscar på en fin restaurang eftersom han redan gjort så mycket för mig, så då åt vi på Jensens Bofhus vilket vi tyckte var en väldigt mysig restaurang. Efter det gick vi runt lite på stan och avslutade kvällen med sängen och en godispåse sedan somnade vi mättna och belåtna. 
 
Söndag: Steg upp i skaplig tid för att göra oss iordning för ännu en dag på stan också besökte vi Andrea, Biancas, Toves och Nicole's Bloppis och jag hann ta en bild med Andrea. Så fin hon är!  Jag hittade även min Jacka från Zara och köpte lite annat fint (bilder kommer senare på inköpen) fikade lite på Espresso House och njöt av den fantastiska värmen som söndagen bjöd på. Senare strosade vi hemåt till Hotell Hansson's för att förbereda hemfärd. 
 
STORT TACK älskade Oscar för den otroligt fina 1 års presenten, jag kunde inte ha fått bättre present av dig. Jag älskar dig av hela mitt hjärta ♥

VECKOREVYN TIPSAR OM NYTTIGA MELLANMÅL

Jag älskar verkligen att äta nyttigt men inte världens bästa på att göra det jämt och jag tycker det är roligt att testa nya nyttiga saker framförallt mellanmål. Veckorevyn tipsar om de nyttigaste mellanmålen efter träning så jag tog tipsen och tänkte dela med mig av här!
 
 

Jessicas favorit smoothie
Du behöver:

  • frysta bananer för fluffighet
  • proteinpulver med neutral eller vaniljsmak
  • honung/agave
  • jordnötssmör med bitar
  • havre- eller mandelmjölk
  • frysta eller färska hallon och jordgubbar
  • kardemumma, kanel och vaniljstång.
  • Mixa allt. Snåla inte med jordnötssmöret.
 
Smoothie Daiquiri
Du behöver:
  • Färska hallon & jordgubbar
  • färsk mango & mynta
  • Nypressad juice av apelsin
  • Pressad saft av en lime
  • Mixa och servera i cocktailglas för lite party
 
Love your belly from the inside out smoothie
Du behöver:
  • 1/2 advokado
  • Frysta björnbär
  • Saften av 1 lime
  • Färska jordgubbar
  • Färsk mango
  • 1 näve färsk bladspenat
  • Chlorellapulver
  • Färsk Äpplejuice
 
Rabarbersmoothie
Du behöver:
  • Frysta rabarberbitar
  • Laktosfri vaniljyoghurt
  • Vaniljpulver
  • Kanel
  • Kardemumma
  • Citron
  • Proteinpulver med vaniljsmak
  • Agave
 
Latmask smoothie
Du behöver:
  • Ananas
  • kokosflingor
  • 2 msk proteinpulver (smaklöst)
  • mjölk

HEMMA IGEN

 
Så, nu är jag hemma på Hudiksvalls mark igen. Jag måste börja med att säga vilken fantastiskt fin & mysig helg jag har haft, imorgon ska jag göra ett inlägg om hela stockholmsvisiten. Kom hem för ett tag sedan och måste hoppa direkt i säng nu för jag börjar 08:00 imorgon, vilket inte jag är så taggad på.
 
Sjukt nog så har jag ingen söndagsångest denna kväll och det ligger väl i att jag har haft det så himla bra den här helgen så jag har liksom inte hunnit ägnat någon tid på att ha söndagsångest eller börjat tänkt på att det är skola imorgon. Vilket gör mig väldigt lugn för att ha söndagsångest är väl ett av de jobbigaste. Vill bara säga till er alla för att få er på kanske ett lite bättre humör, det blir vad man gör de till. Se en söndag som en dag då du kan unna dig själv vad du vill som får dig att må bra, väck inte upp stora ångestkänslor i hjärnan, se det hellre som att det är slutet på denna vecka och gör det bästa avslutet du kan för att minnas denna vecka som något bra. Och framförallt om du avslutar söndagen med positiva känslor och tankar vaknar du förmodligen upp och känner dig glad och positiv till saker och ting, vilket gör att veckan kanske fortsätter i samma bana. Jag tror mycket på vad man gör själv och vad man kan göra för att förbättra och det jag tror mycket på att det ligger i hur vi tänker, hur vi ser på saker och ting. Om vi har en positiv inställning till saker och ting går saker mycket lättare och smidigare, det är konsten att kunna hantera sina tankar och inställingar och verkligen göra det till något bra.
Nu ska jag sova, blev lite väl långt inlägg men det bästa jag vet är att få hjälpa andra. Godnatt!
 

SÅ MYCKET KÄRLEK I DENNA PÅSE

Bloggar direkt från mobilen (bästa uppfinningen) måste dela med mig av detta, är så glad har letat hela helgen efter just en jacka i SMALL så var den slut på alla ZARA butiker också gick jag in nu och fann den i min storlek. Har shoppat massa annat också, show you later!! XOXO


LÖRDAG 24/8

Två outfiter från igår, när jag kommer hem ska jag göra ett helt inlägg om Stockholmsvisiten. Idag har vi ägnat exakt hela dagen åt att gå på stan, vilket resulterar i ömma och trötta kroppar. Har faktiskt inte köpt så överdrivet mycket, två par tröjor, ett skärp, ett par skor, Body Mist från Hollister och té från NK. Ikväll ska jag bjuda ut Oscar som min lilla ett årspresent eftersom han har bjudit mig på så mycket. Ska bli mysigt!
Hörs inom kort!


STOCKHOLM DAY TWO

Har det helt underbart med min prins. Precis avnjutit en underbar hotellfrukost och nu ska vi gå upp och göra oss iordning för stan, åh vad jag njuter! Önskar att helgen aldrig fann ett slut. 

Puss!


FREDAG 23/8-2013

 
Önskar er alla en underbar fredag för det är ni värda! 

LOVE

 
Det knackar på dörren och jag öppnar så står Oscar där med en stor bukett rosor i handen som han har köpt till mig, jag kan inte göra annat än att le. Världens underbaraste människa rakt igenom, så nu har vi packat klart och imorgon förflyttar vi oss till Stockholm över helgen. Ska bli otroligt mysigt att komma bort för ett tag! 

SOME PICTURES BY ME

 
 
Snodde ihop ett collage från mitt arkiv. Imorgon rullar jag och Oscar söderut med bilen vilket ska bli fantastiskt härligt och mysigt! Vi firade som sagt ett år i tisdags (20/8) och ett årspresenten jag fick från min kära Oscar var en hel helg i Stockholm bara han och jag med massa mys. Jag har ingen aning om vad vi ska hitta på, men jag tar givetvis med mig kameran och kommer uppdatera er med bilder från den mysiga helgen jag ser framemot. Såklart gör jag tidsinställda inlägg till er också!
XOXO

DAGENS OUTFIT

Hallå! Allt bra med er? Med mig är det inte så värst bra med och jag har inte sovit ens en blund inatt så jag har alltså varit uppe i över ett dygn pga lite tråkiga saker som inträffat. Men trots allt så bet jag ihop med tårarna i ögonen och gick till skolan ändå och tur jag har kära Amanda där som fick mig på bättre humör! Nu ska jag pusta ut och bara ta det lugnt.

XOXO


HÖSTENS MYS-MÅSTE

 
Det måste ju vara att införskaffa sig massvis med fina & mysiga pyjamas som man kan strosa runt i när man som mest vill, jag själv har köpt en från H&M ser ut exakt som på bilderna ovan bara att min är grå med vit spets, hur fint som helst tycker jag! Iväg och shoppa pyjamas med er nu! :-)

INSPIRATIONSOUTFITS

 
Hittade lite tjusiga outfits från davisjulia.tumblr.com

RIGHT NOW

Sitter på Jambo och myser med min fina vän Maria. Hon kom till mig efter skolan och sedan åkte vi ner på stan och Maria bjöd mig på Jambo, har haft en skön dag med klassen och imorgon drar allt igång på riktigt med lektioner och sådant.
Spännande!!


ÖNSKELISTA 2013

 
 
Jag fyller som sagt år i november och detta år har jag faktiskt önskat mig riktigt bra saker tycker jag. Inte det klassiska "pengar, presentkort" lite mer nödvändigt och kul att få liksom.
 
  • Glossybox prenumeration
  • Bodylicious träningsbok
  • Escada - Cherry In The Air
  • Yankee Candle, doft ljus
  • Lexington saker
  • Victorias Secret produkter
  • Hunter stövlar

SENASTE INKÖPEN FRÅN MQ

 
STOCKHOLM blus & Väska
 

TIPS PÅ BILLIGA TRÄNINGSKOR

 
Hur många personer är det som inte tycker dessa skor är snygga? Inte många om jag skulle gissa. Den här sidan http://www.senikefreerun.com/ säljer hur många olika sorters Nike skor för hur bra priser som helst under 1000 lappen till och med. Jag själv är sugen på att beställa ett par, men tänkte bara ge er lite tips på var man kan finna snygga men billiga skor!

VERONICAS NYA

 
 
Veronica Maggio's nya låt, kommer spelas mycket nu i höstmörkret!

ETT ÅR IDAG MED MIN KÄRLEK

 
 
Idag har jag och Oscar varit tillsammans i ett helt år, det känns helt ofattbart, tiden går så fort men jag kan säga er att jag har aldrig älskat en människa så mycket som den här tiden med Oscar. Du är helt fantastisk och du förtjänar allt bra, så mycket du gör för mig och att du aldrig ger upp. Jag är lyckligt lottad som har funnit dig och jag vill aldrig mista dig. I will always love you ♥

DAGENS BLOGG

 
 
Jag vann nämligen dagens blogg på Andrea Hedenstedt's blogg, vilket gjorde mig super super glad för jag tycker att min blogg förtjänar den vinsten och jag blev super glad för alla nya besökare som har ramlat in, tusen tack Andrea!!

TISDAG 20/8 2013

Hej! Har varit lite off den senaste tiden men det beror på att jag haft fyllt upp med saker och ting. Började skolan igår och det gick hur bra som helst, var med Nelly på kvällen och myste med henne. Idag har jag bara gått i skolan och haft lite aktiviteter tillsammans med min klass och lagade tacos ihop osv, super kul! Just nu ligger jag ute och solar och tar vara på de sköna vädret som det bjuds på!


CRAVINGS FROM LINDEX

 
 

MINA TOPP BÄSTA PARFYMER

 
Tips! För er som tycker parfymer är så otroligt dyra men ändå vil unna er en tycker jag ni går in på www.parfym.se och beställer, sjukt bra priser!

SISTA DAGEN PÅ MITT SOMMARLOV 2013

 
Så, nu var vi här igen. Sista dagen på sommarlovet och den har spenderats hos pappa till mesta dels. Har haft en rejäl bloggtorka men det har berott på att jag inte har något speciellt att dela med mig av. Igår var jag och Oscar på bio, vi såg Känn Ingen Sorg, vilket jag tyckte var en väldigt sevärd film för att vara svensk. Jag gillade den! Ikväll blir det bara att ta det lugnt så man är riktigt utvilad inför skola imorgon.
XOXO

HÖSTPLANER 2013

 
 
I höst ska jag och min kära mamma åka iväg på en weekend till London och jag har varit där förut när jag var omkring 10 års åldern och London är verkligen underbar stad på hösten. Shopping, sevärdigheter, kvalitetdstid, Starbucks, höstkläder, VictoriasSecret, Primemark. Lääängtar! 

MY NEW BAG

MQ 599:-
 
En väldigt orättvis bild men den får duga tills vidare! Har funnit min drömväska, fan vad jag älskar den. 
 

NECKLACE FROM GINATRICOT

 
Skulle lätt kunna lägga ut 159:- för dessa snygga halsband.

DAGENS DETALJER


KRÄFTSKIVA 10/8 2013


MY LOVELY FRIEND

 

Jag har aldrig bundit sådan här betydelsefull vänskap med någon annan människa i mitt liv förut än med dig Lydia. Jag tänkte skriva det här inlägget för att just hylla dig och för att jag är så stolt över dig som befinner dig på andra sidan jordklotet för ett år som utbytesstudent. Jag har mött många människor i mitt liv men aldrig funnit sådan härlig och vänskaplig känsla med dig och vi har alltid så otroligt roligt med varandra. Vi kan sitta rakt upp och ner utan att tycka något är konstigt, vi kan prata om exakt allt mellan himmel och jord och vi respekterar varandra precis som vi är och dömer inte varandra för våra misstag vi gör här i livet. Du är en sådan otroligt fin vän och du har gjort och gör så mycket nytta i mitt liv på kort stund. Du får mig att tänka om, reflektera, inse, förstå saker jag aldrig tänkt på tidigare. Du får mig att fortsätta kämpa över saker och ting. Jag är så otroligt stolt över dig som står med två fötter på andra sidan jorden just nu, helt själv dessutom. Du är värd att få komma ut på nya vägar, uppleva nya saker. Du har varit med om så mycket trassligt nu under en period så det passade dig perfekt att bara lämna lilla Hudiksvall för ett tag för att enbart fokusera på dig själv. Du gjorde helt rätt val! Staden finns kvar när du kommer hem ändå och framför allt dina äkta vänner. Tänkte bara tacka dig för så mycket gott du gjort för mig under knappt ett år, jag vill aldrig vara med om att mista en sådan vän som du. För vänner växer inte på träd och dig vill jag ta hand om och bygga många fina saker med här i livet.


QUOTES

 
Ibland kan små ord göra stor påverkan i ens liv.

MITT JULI 2013

 
Har tagit några bilder från några händeler från MITT JULI och nu när jag tänker efter har jag gjort väldans mycket saker ändå. Underbart!

VÄSKOR HOS HM

 
Fann sjukt snygga höst-väskor på HM.se skulle inte tacka nej till någon av dessa 3.
 

TISDAG 7/8 2013

Kan bara säga att kvällen igår var u-n-d-e-r-b-a-r med Maria & Elsa. Började med att jag och Elsa joggade/gick sen badade vi i Marias stuga sen åkte vi hem till Elsa och badade tunna och grillade marshmallows och bara njöt! Sedan tog vi mopparna och åkte hem till mig och somnade gott tillsammans.


SOMMAREN BÖRJAR FINNA SITT SLUT

Weit
 
Nu har vi kommit in i höstmånaden Augusti, då löven börjar falla ned från träden, det blir mörkare på kvällarna och slutligen att man börjar skolan. Mina stora tecken på att det börjar bli höst. Kan inte förstå att det är mindre än 2 veckor kvar tills vi börjar skolan igen och om jag fick bestämma skulle jag vela haft minst 4 veckor till av ledighet.

MALSTA-TRÄFF MED BRUDARNA

Igårkväll hade vi bestämt att ha malsta-träff med mina tjejer från Malsta förstås. Där vi gick i skolan 1-6an förut, vi pratade minnen, badade, åt som bara den och bara myste.


SÖNDAG 4/8 2013

Åkte till Sandvika som ligger vid Hölick med mamma för en hel dag med sol & bad bara hon och jag. Att ligga två meter från havet och läsa en bra bok och höra havets ljud i bakgrunden var faktiskt helt underbart.


LÖRDAG 3/8 2013

Igår kl 14;00 vankades det kalas för min fina broder Marcus som fyller 30 på måndag, var jätte trevligt och fint väder hade vi med. Efter det övningskörde jag hem och spontanbestämde att umgås med Bella, Amanda och Lydia. Vi hade det super trevligt, blev bjuden på fest vid Södra vägen och strax efter 01:00 tiden blev det hem mot sängen för mig.
Idag ska jag och mamma mysa på stranden, skön avkoppling på en söndag.

 

 


LUNCH FÖR LYDIA

Idag bjöd Lydia mig och några tjejer till på lunch för ett litet hejdå innan hon åker till USA i ett år som utbytesstudent och vi hade det så himla mysigt, umgicks med Lydia och Linnea enda till nu ikväll. Sjukt mysig dag!


TIPS PÅ PODCAST

 
Sitter just nu i sängen och lyssnar på Michaela & Dashas Podcast  24 som handlar om "När glöden försvinner".
Bästa tidsfördrivet!
 

LITE NYTT

Träningslinne från HM 99:- och strumpor från Gina Tricot för 39:-
Super nöjd!


FÖRSTA AUGUSTI 2013

Åh, att det är redan första augusti. Jag kan inte fatta det, har haft en otroligt seg dag. Gick på stan med Lydia någon timme och fick med mig 2 saker från stan. Visar er senare här! Kram


RSS 2.0