FRAMTIDEN

carro,

Skulle du kunna svara på den här frågan i ett inlägg?:)
Du går i nian nu va? Isåfall vad ska du välja för linje på gymnasiet? och har du något dröm yrke? :)

Fick en fråga i senaste inlägget om vad jag ska gå på gymnasiet och vad jag har för drömyrken. Jag går i nian och är en fruktansvärt orolig tjej. För jag vet inte än vad jag ska gå för program eller gymnasium, eller om jag ska ta chansen att flytta(?) Har sådana stora frågor i mitt huvud för jag vill hålla på med så mycket i mitt liv. Jag vill blandannat hålla på med hår,smink, foto. T.ex fotomodell eller makeup artist? Jag skulle vilja vara flygvärdinna för att jag trivs bland folk och tycker om att prata och möta nya människor. Jag anser att jag oftast är positiv, framåtriktad och social.

En flygvärdinna är jämt fint uppklädd och ser så mäktig ut tycker jag :-) att vara flygvärdinna verkar vara mycket intressant och krävande jobb men ändå ett riktigt spännande jobb. Varje gång jag har åkt flygplan och när jag ser flygvärdinnorna som är så artiga mot en så tänker jag jämt vad coolt de skulle vara att en flygvärdinna. Jag bryr mig om hur jag klär mig och tycker det är jätte kul att kombinera olika klädesplagg eller färger med varandra. Stil är personligt och stil anser jag är när man kombinerar olika klädesplagg med varandra som blir till en stil. har tänkt mycket också på mode, jag älskar mode de är så himla roligt! Bara jag hade pengar hade jag kunnat köpt allt jag vill ha. Att designa egna kläder skulle vara något för mig.

Som hobby har jag haft tankar på att vara fotograf, eller ha en egen studio.

Enda sedan jag var liten har jag jämt älskat att hålla på med hår och alla i min familj har sagt att frisör är något för mig. Men jag vill komma långt, känns som att vara frisör inte är så himla mycket. Visst, man ska ha bra betyg för att få kunna komma in på frisörlinjen men de är så många som är frisörer nu så de känns så överskattat och de är en stor konkurrans.
Får nästan varje dag post från olika gymnasium i olika städer, men får bara ont i magen när jag läser igenom dem. En sak jag har gått och tänkt på ett tag nu är att gå Stylist i Gävle, att hålla på med hår, smink och naglar. Men jag vill gå högskola framöver också för det känns nyttigt och bra så då kanske samhälle eller något liknande är något för mig om jag ska gå högskola? Men då är jag rädd för att jag kommer tröttna och bli skol less som jag blir så lätt nu. Samhälle sägs vara som 9:an fast 10ggr värre och om jag skulle hålla på med Stylist eller Foto, skulle jag inrikta mig på något som jag tycker är kuul att hålla på med och som gör skoldagarna mer effektiva och intressanta. Det är ett svårt val som kommer påverka mig mycket. Anledningen till varför jag vill flytta är för att komma bort en sväng från lilla Hudiksvall och pröva på något nytt, se nya möjligheter, utvecklas och möta nya människor och nya vänner. Sådant som man växer av. Eller om jag stannar kvar här i Hudiksvall och går på Bromangymnasiet som jag bor alldeles vid och gör mina sista tre år här och flyttar långt här ifrån och går på högskola. För då har jag blivit äldre och mognare. Men att flytta är inte bara på gott, de är på gott och ont också.
Har också andra planer på att ta ett sabbatsår efter studenten och resa i ett år och besöka olika länder, blandannat vara Au Pair i Spanien eller i USA eftersom jag läser spanska och engelska.
Hoppas du har fått svar på dina frågor :-)




Kommentarer
Postat av: denice

svar till dig pluppis : jaaa typ rött brunt :D vad tycker du?? ska jag va blond? för jag trivs rätt bra i det här annars!!



och en kommentar till ditt inlägg: vad du än väljer så tror jag att det kommer ornda sig! jag tycker personligen att du skulle passa grymt på en linje som stylist!! du är en typisk sån person bara :)

2011-10-31 @ 19:07:12
URL: http://wikstromdenice.blogg.se/
Postat av: maria

jag tycker du ska välja stylist, bättre att trivas 3 år på en linje än att vantrivas i 3 år. Det är ju ändå ditt liv :*

2011-10-31 @ 20:04:20
URL: http://mariakraft.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0